onsdagen den 22:a februari 2006 - färgfundror

två timmar, fem säckar och en liiiten, liiiten bit parkett...

värdigt?
inte det minsta.

kommer det att funka i längden på det här sättet?
självklart inte.

kommer det bli så här igen?
om de fortsätter envisas med att vägra lyssna.


hint till kärringen (*ber Dig som läser om ursäkt för mitt språk*, men orkar inte vara diplomatisk  - inte efter den här dagen) som handlägger ärenden som hör till lss-personkrets 1 i hudiksvalls kommun:

det finns en lag som är till för att de som har bruna ögon ska få den hjälp och det stöd de behöver.
det finns en lag som är till för att de som har blå ögon ska få den hjälp och det stöd de behöver.

VARFÖR ska vi som har LJUSBLÅ ögon måsta förlita oss på "specialversioner" av lagen som är till för att de som har BRUNA ögon ska få den hjälp och det stöd de behöver när det FINNS en lag som är till för att de som har BLÅ ögon ska få den hjälp och det stöd de behöver?


*funderar på att skicka en färgcirkel till kärringen. inser emellertid nästan genast att färgcirkeln förmodligen är *ALLDELES* för avancerad och abstrakt för henne. bestämmer mig (efter att ha räknat till 34 nyanser av blått bland alla kritfärger som  nämns på crayolas webbsajt) istället för att skicka henne den STÖRSTA  asken med crayola-kritor - den med 96 kritor i - eftersom jag banne mig är allt annat än självisk*


crayolakritor


länklista:

  • "så påverkas du av färger" - i denna artikel kan vi bland annat läsa:

    "Vi kan urskilja en halv miljon olika färgnyanser (färgton, mättnad, ljushet) - även om vi inte har så många ord för dem. I Sverige har vi omkring 15 olika namn på färger. Designers och konstnärer har några fler. En del primitiva folk har betydligt färre."

    (det är naturligtvis *mumrik* som fetstilat sista meningen i detta citat - som en liten *host* "hälsning" till kärringen, lixom...;o)

  • pantone färgskala - *GANSKA* många nyanser av blått finns det! *asg*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback