torsdagen den 2:a november 2006 - det kom ett mäjl

*LITE* cred kan de få för att de svarade snabbare än de i det röda laget.
annars är det prexis exakt samma politiska tjurbajs (en oxymoron, det, kanske?) som vanligt:


"Hej, Mumrik.

Tack för ditt brev. Statsminister Fredrik Reinfeldt har bett mig svara dig.

Vi känner empati med din situation, som du delar med många andra i Sverige - alltför många.
De s.k. nystartsjobben som införs, kommer att göra det billigare att anställa dem som har stått utanför arbetsmarknaden en tid.

Du verkar vara en företagsam person som ställer krav och inte ger upp i första taget. Det är bra. Mitt råd är att du fortsätter hålla kontakten med Arbetsförmedlingen. Regeringen avser reformera Ams, så att arbetsförmedlarnas roll i högre grad blir att fungera som "coacher" och ge varje arbetssökande den hjälp just han eller hon behöver för att ta sig ut på den reguljära arbetsmarknaden.

Den förra regeringen har lämnat efter sig en omfattande arbetslöshet (man kan tala om en ”jobbskuld”), som det kommer att ta många år att arbeta ned. Den största välfärdsreformen vi kan göra är att skapa fler jobb. Därmed ökar allas möjlighet att leva ett bra liv.

Den stora arbetslösheten är också huvudorsaken till att klyftorna ökade under den förra regeringen. Det är denna regerings viktigaste uppgift att öka sysselsättningen och bekämpa arbetslösheten och utanförskapet. Därmed minskar också klyftorna.

För att jobben ska komma handlar det om detta:

1. Att göra det mer lönsamt att arbeta. Detta gör vi genom dels stramare bidrag och arbetslöshetsförsäkring, dels skattesänkning, som görs i flera steg. Från 1 jan 2007 införs ett jobbavdrag, som ger sänkt skatt för alla som arbetar. Procentuellt sett sänks skatten mest för dem som tjänar minst. Ytterligare två skattesänkningssteg planeras för mandatperioden. I och med dessa, kommer ett normalt LO-hushåll att få 1 000 kr mer i plånboken varje månad. Då är försäkringspremier och a-kasseavgifter medräknade.

2. Att göra det billigare och enklare att anställa.

3. Att göra det mer lönsamt och enklare att starta och driva företag.

4. Att förbättra matchningen mellan lediga platser och arbetssökande.

Gör man allt detta – samtidigt – tyder erfarenheterna på att jobben kommer.

Den nya regeringen har fått ett förtroendeuppdrag från svenska folket. Det förtroendet vill statsministern fortsätta förvalta på bästa sätt

Med vänliga hälsningar,

Linus Adolphson
Brevenheten
Statsrådsberedningen"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback